Belgische KAZEN SPECIALIST
Ieder Belgisch dorp heeft wel een speciale gewoonte.
Direct contact?
Bel 033-4760230 of mail:
info@hollanddairystar.nl
Belgisch
Belgische kaas
België staat in de wereld bekend om de Vlaamse frieten, evenals
om de vele Belgische bieren. Belgen zijn echte Bourgondiërs; ze houden van lekker eten en drinken. Per hoofd zou er liefst 150 liter bier per jaar worden gedronken! Maar België is ook een land waar vele kazen worden
gemaakt. Hoewel we voor frieten internationaal de naam ‘French fries’ gebruiken, komt friet wel degelijk uit België. Volgens de legende werden er eeuwen geleden voor het Driekoningen-feest jaarlijks visjes gevangen die in
grote potten werden gebakken. Toen de rivier een keer zat dichtgevroren, besloot men maar reepjes aardappel in de hete olie te gooien. De geboorte van de friet... Er worden in België drie talen gesproken: Vlaams, Frans en
Duits. De bewoners van de meeste dorpen en steden hebben bijnamen. Zo heten Brusselaars ook wel Kiekfretters en inwoners van Antwerpen ook wel Sinjoren.
- Wat in Nederland
beschuit met muisjes is bij een geboorte, zijn in België suikerbonen; amandelen of chocolade omhuld met glazuur.
- België is een land van tradities. Ieder dorp heeft wel een speciale gewoonte.
In België worden heel veel kazen gemaakt. Net als in Duitsland zijn er veel internationale topkazen waar men zeer goede ‘kopieën’ van maakt. Zo zijn er niet alleen harde, maar ook zachte kazen en
schimmelkazen. Informeer gerust naar ons assortiment. In het Bourgondische België, rijk aan kloosters en abdijen, worden verschillende abdij- en kloosterkazen geproduceerd. In de Maredsous Abdij bijvoorbeeld, worden de
abdijkazen net als in veel andere streken nog op traditionele wijze gerijpt en voor het wassen van de kazen wordt natuurzuiver bronwater gebruikt. U vindt in België onder andere schimmelkazen, kruidenkazen, halfzachte en
smeltkazen. Niet met de allure van bijvoorbeeld Italiaanse topkazen, maar qua smaak en prijs vaak een heel goed alternatief.