Nederlandse KAZEN
SPECIALIST
Nederland is één van de grootste kaasexporteurs.
Direct contact?
Bel 033-4760230 of mail:
info@hollanddairystar.nl
Nederlands
Nederlandse kaas
Vraag een buitenlander naar wat hij weet van Nederland en men komt al snel op weilanden, molens, koeien en kaas. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Nederland verschillende kazen produceert en zelfs als echt kaasland bekend staat. Maar wist u dat in Nederland statistisch gezien ook de langste mensen wonen? Dat gemiddeld iedere Nederlander een fiets heeft? Wanneer u landt op de nationale luchthaven Schiphol, landt u enkele meters onder zeeniveau. Neem vervolgens de trein naar Amsterdam en u bevindt zich tussen 200 verschillende nationaliteiten! Met ongeveer 1000 museums heeft Nederland de grootste dichtheid qua museums in de hele wereld. Jaarlijks vinden vele honderdduizenden tonnen aan kilo’s kaas hun weg naar meer dan 130 landen, waarvan Duitsland de belangrijkste is. Saillant detail is dat juist Duitsland de grootste kaasmaker van Europa is.
- De hoogste ‘berg’ van Nederland is 323 meter
hoog.
- New York behoorde ooit tot Nederland en heette vroeger Nieuw Amsterdam.
Al in de prehistorie werd in Nederland kaas gemaakt en reeds in de Middeleeuwen werd er
Nederlandse kaas naar het buitenland verscheept. Tegenwoordig is Nederland een van de grootste kaasexporteurs van Europa. Onze belangrijkste exportkazen zijn Goudse kaas, Edammer en Maasdammer. Van sommige Nederlandse
kazen is de herkomst beschermd. Boerenkaas is bijvoorbeeld door de Europese Unie beschermd als Gegarandeerde Traditionele Specialiteit. Alleen Nederlandse kaas die gemaakt is op de boerderij met eigen rauwe melk, volgens
een traditionele en gecontroleerde bereidingswijze, mag als boerenkaas worden verkocht. Kazen met een Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) zijn onder andere de Noord-Hollandse Gouda en Noord-Hollandse Edammer. De naam
garandeert productie, verwerking en bereiding volgens een erkende en gecontroleerde werkwijze, binnen een bepaald gebied. Net als bijvoorbeeld de Italiaanse Gorgonzola, de Franse Roquefort of de Griekse feta, die we
allemaal in ons ruime en gevarieerde assortiment voeren.